Istoria masajului erotic

Masajul, în faza iniţială, a fost folosit numai în scopuri medicale şi practicat încă din Antichitate, în China la început, de unde s-a răspândit în întreaga lume, fiind amintit în documentele istorice chiar de Homer sau de Iuliu Cezar. Foarte rapid, s-a dezvoltat şi masajul erotic, care, şi astăzi la fel ca şi atunci, rămâne în multe state un subiect tabu şi este practicat cu aproape aceeaşi discreţie.

Istoria masajului erotic este diferită pentru cele două sexe. Pentru femei, acesta a început odată cu apariţia aşa-zisului „tratament” pentru isteria feminină, prin care medicii sau moaşele stimulau zonele erogene ale femeilor pentru a le oferi orgasme. A fost extrem de popular în secolul XVII, mai ales pentru că femeile nu erau supuse nici unui fel de risc. Atunci când soţii doamnelor observau faptul că durata tratamentului dura suspect de mult, ei îi rugau pe medici să asiste la şedinţe.

Masajul erotic s-a dezvoltat şi mai mult odată cu apariţia vibratoarelor. Atunci, acestea nu aveau aspectul pe care îl ştim noi astăzi, însă erau la fel de eficiente şi reduceau fiecare şedinţă a „tratamentului” la doar câteva minute. În secolul XIX, hidroterapia a stat la baza creării unui altfel de tip de vibratoare, care funcţionau pe bază de un sistem electromecanic şi aveau un cronomentru. Cel mai mult, s-au răspândit în marile staţiuni de profil din Europa şi America. Cu toate că masajul erotic se răspândea din ce în ce mai mult, acesta se practica cu cea mai mare discreţie şi era camuflat de caracterul medical al utilizării lui. De abia în 1918 au apărut vibratoarele pentru prima dată pe piaţă şi au putut fi folosite de femei în intimitatea de acasă.

Pentru bărbaţi, masajul erotic a apărut încă din Egiptul antic, fiind menţionat în jurul anului 5000 î.Hr. pe un vechi papirus. Femeile începeau masajul de la picioare şi mângâiau corpul bărbatului centimetru cu centimetru folosindu-se de mâini, sâni şi de întreg corpul lor.

Astăzi, masajul erotic nu mai este peste tot un subiect tabu. A fost transformat în afaceri profitabile prin apariţia saloanelor de masaj erotic, de care se pot bucura nu numai bărbaţii, ci şi femeile.